Morzsasüti és "kétparadicsomos" cukkinis tészta
sponsored links
A mi morzsasütink hosszadalmas evolúciós folyamaton ment át, mire a jelenlegi verzió kialakult.
Egy barátnõm valami puccos dobozos porból készítette, úgy kb. 15 éve. Nekem az nagyon ízlett, de az elvemet nem adtam fel, miszerint lehetõleg nem vásárolok elõre elkészített dolgokat az étkezésünkhöz.
Találtam egy reszelt linzer receptet, ami hasonlított, de a tészta állagát nem mindig tudtam jól eltalálni, így a reszelés nehézkes volt.
Aztán, amikor Legkisebbünk a cseperedése kb. 8. évében elkezdett sütni-fõzni, valami alkalomra kapott tõlünk egy szakácskönyvet (Dr. Oetker Az elsõ süteményeskönyvem), amiben megtaláltuk a TÖKÉLETES morzsasüti receptet.
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 1 zacskó (12 g) sütõpor
- 15 dkg hideg vaj
- 15 dkg cukor ...